vineri, 18 iunie 2010


In plan fizic, inotul are o influenta deosebit de favorabila asupra dezvoltarii organismului, incepand cu procesul general de crestere, de calire si intarire a rezistentei organismului, de marire a capacitatii generale de efort.
Buna dispozitie creata de deplasarea în mediul acvatic influenteaza benefic psihicul în ansamblul sau.
Este bine cunoscut faptul ca, prin sport, individul se poate exprima, poate arata cine este, ce simte si ce viziune are el asupra vietii; astfel el se identifica atat cu sine cat si cu ceilalti.
Frumusetea inotului nu este doar una exterioara, ce tine de aspectul fizic placut al inotatorului sau de dinamismul miscarii in apa – la antrenamente, inotatorul e singur in apa, singur cu cronometrul de pe perete, incercand cu fiecare kilometru inotat sa se autodepaseasca permanent – inotul confera sportivului frumusete interioara, un plus de valoare morala ce vine poate din modul in care se desfasoara pregatirea pentru competitii.
Practicarea inotului de catre copii contribuie substantial la formarea si dezvoltarea unor importante calitati moral-volitive si anume: curajul, vointa, perseverenta si hotararea.
Inotul este in mod deosebit un sport individual. Tocmai de aceea el dezvolta capacitatea de munca independenta si spiritul de initiativa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu