vineri, 18 iunie 2010

curcubeul


Tot ce ne inconjoara este pana la urma invaluit in culoare, caci in general viata inseamna culoare. Pomi au culoare, florile au culoare, apa marii are culoare, cerul are culoare, insectele au culoare, oamenii au culoare, deci totul are culoare. Culoarea inseamna viata, dar in mod special culorile curcubeului inseamna de obicei bucurie. Asa cum este si vorba aceea „va iesi soarele si pe strada ta” se poate intelege ca va aparea curcubeul in viata
ta, caci asa cum dupa ploaie apare curcubeul, asa si dupa tristete trebuie sa vina si bucuria sau cel putin trebuie sa gandim pozitiv si sa speram ca se va intampla asta.
Curcubeul pe care il vedeti pe cer dupa ploaie este un fenomen meteorologic optic care produce aparitia unui arc de lumina colorata pe cer, fenomen ce se intampla atunci cand razele soarelui trec prin particule mici de apa din atmosfera Pamantului. Culorile multicolore ale curcubeului pornesc de la rosu spre exterior si violet spre interior, trecand prin portocaliu, galben, verde, albastru si indigo, in total 7 culori. Foarte rar se pot forma doua curcubee concentrice pe cer, iar atunci cand se formeaza culorile celui de-al doilea sunt inversate, adica de la violet la rosu. Putem spune ca cei care au vazut doua curcubee odata sunt foarte norocosi, caci personal nu ma pot mandri ca am vazut prea multe curcubee si nici macar simple.
Iata un curcubeu uman, format de o multime de oameni, mai exact 30.635 de oameni, care s-au adunat in data de 18 septembrie 2004 in Filipine, militand pentru pace si solidaritate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu